Olen Riitta Supperi, helsinkiläinen valokuvaaja ja tiedottaja. Teen valo- ja videokuvauksen ja viestinnän ja markkinoinnin toimeksiantoja Osuuskunta Lilithin lukuun. Lisäksi kuvatoimitan oppikirjoja Sanoma Pro:lle. Media-alan moniottelijana ideoin, konseptoin ja tuotan. Minulla on tausta journalismissa ja kokemusta niin lehtikuvauksesta kuin kuvatoimittamisestakin.


Minusta saatte paineensietokykyisen, oma-aloitteisen ja näkemyksellisen visualistin – media-alan moniosaajan – jolla on digitaidot hallussa ja projektinhallintakykyä.

Kun en tee toimeksiantoja, niin luen, lenkkeilen koiran kanssa, mökkeilen tai teen valokuvataideprojekteja. Olen pitänyt useita näyttelyitä ja tällä hetkellä dokumentoin suomalaista maaseutua. Omat projektini ovat usein tyyliltään dokumentaarisia ja niissä näkyy kuvajournalistinen taustani. 

Journalismia, projektinhallintaa ja digimarkkinointia

Journalistisen urani (reilu kymmenen vuotta free-kuvaajana) aikana ehdin tutustua sanomalehtien toimitustyöhön, aikakauslehtien konsepteihin ja nettilehden suunnitteluun. Olen työskennellyt sekä freenä että toimituksesta käsin (Alueuutiset, Iltasanomat). Tällä hetkellä työskentelen monialaisesti lehdistölle, yrityksille ja yhteisöille ja toimeksiantoni vaihtelevat valokuvauksesta videointiin, sisältömarkkinoinnin suunnitteluun ja toteutukseen ja projektinhallintaan. Kuvatoimittamisesta minulla on reilun viiden vuoden kokemus; kuvatoimitan oppikirjoja Sanoma Prolle.

Toimin aktiivisesti Suomen kuvajournalistit ry:ssä, olen ollut sekä puheenjohtajana että hallituksessa. Tällä hetkellä olen varapuheenjohtaja. Yhdistys on näköalapaikka kuvajournalismin kenttään ja hieno verkosto. Yhdistystyössä olen oppinut käytännön viestintää, johtamis- ja yhteistyötaitoja. Yhdistyksessä saa tehdä kädet savessa 400 jäsenen yhdistystyötä: jäsenviestintää, järjestöyhteistyötä, budjetointia ja projektinhallintaa, tiedotteita ja uutisia… Työ sai minut hakeutumaan myös viestinnän oppiin ja hankkimaan tiedottajan tutkinnon.

Neemon brand developerina olen ollut mukana luomassa uutta business coach -brändiä. Tällä hetkellä näkyvin osa tätä työtä on asiantuntija-artikkeleiden kirjoittaminen ja markkinointimateriaalien tuottaminen; esitteitä, videoita, ja kuvia. Neemossa olen saanut myös coach-koulutuksen. Neemon työkieli on englanti.

Olen aktiivinen myös osuuskunnassani Lilithissä. Suunnittelen mm. Lilithin jäsenkoulutusta ja viestintää sekä toimin projektipäällikönä asiakastoimeksiannoille.

Kaikkinensa uskon, että kokemukseni ja osaamiseni olisi erittäin sopivaa Ylen visualistille. Tulen mielelläni keskustelemaan kanssanne siitä, miten voisin teitä auttaa.

Riitta Supperi

Olen tehnyt monipuolisesti niin lehtikuvaa kuin markkinointiviestinnän kuvastoa. Tutustu töihini.